Article d’opinió Compromís per Torrent

PARADA i FONDA

Les i els que esteu relativament posats en els temes de la gestió política en l’economia municipal vos haureu informat recentment de l’existència d’unes targetes de crèdit lliurades per Nous Espais, que fins ara se sàpia estigueren funcionant a ple rendiment des de l’any 2000 fins l’any 2007.

A aquestes targetes es carregaren despeses de restaurants, hotels, bitllets d’avió, a més a més de conceptes com “Varios” sense explicar i tretes de caixer en efectiu periòdicament, primer en pessetes i a partir del 2002 en euros. També és reprovable que des d’una empresa pública es lliuren targetes de crèdit al Gerent i a polítics del govern socialista d’aquell moment, quan la pràctica autoritzada i habitual en la funció pública és la utilització de Targetes Moneder, és a dir de Dèbit i no de Crèdit.

El primer grup en anunciar l’existència de moviments estranys va ser Compromís, mitjançant la seua petició d’informació adreçada a la pròpia mercantil municipal el dia 23 de març d’enguany, tot i com a conseqüència d’una denúncia ciutadana, al nostre grup, en la que apareixia una factura de 615,14€ corresponent a 5 comensals en un restaurant de Barcelona, el 20 de gener de 2003, en el que es demanà entre altres coses una botella de vi per 80€, 2 puros per 24 euros, caviar, “cochinillo”, etcètera.

La resposta nerviosa i mentidera per part dels actuals responsables socialistes de l’Ajuntament de Torrent s’ha plasmat en una informació enviada al diari Levante-EMV, en la que l’actual Alcalde afirma que Compromís formava part del Consell d’Administració de Nous Espais en el període de vigència d’aquestes “Mastercard Business de Pernil de Bellota a Sevilla i Marisqueries Variades”, a més de dir que els comptes estaven auditats.

La realitat és molt diferent, d’entrada Compromís no existia com a formació política en el període 2000-2006, el Bloc (si és al que es referix el senyor Ros) no va obtindre representació fins a juny del 2003, és dir quan les targetes ja portaven funcionant 3 anys i mig. Cal dir a més que fins ara no es tenia constància de les mateixes perquè el seu funcionament no fou mai auditat. De fet la Intervenció Municipal no ha auditat mai els comptes de Nous Espais, aquesta funció s’encomanava a empreses privades i no en tots els anys, com per exemple al 2003.

Des de Compromís hem de dir que estem cotejant i comprovant la informació que tenim al nostre abast amb la que anem demanant a mesura que apareixen nous detalls sobre la utilització d’aquestes targetes.

Continuarem informant.

Arxivat en: Economia i Ocupació, Municipal, Temes, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *