Compromís per Torrent qualifica de “despropòsit irreal” el P.G.O.U projectat pel govern de Ros

Valencià:

Recentment s’ha presentat als grups municipals de Torrent l’estat actual del nou projecte del Pla General d’Ordenació Urbana, encarregat a la mercantil IDOM per part del govern socialista de Jesús Ros.

En aquest document es planteja la construcció potencial de 9.036 nous habitatges amb un horitzó de població de 100.000 habitants per a l’any 2025. Les partides o zones del terme municipal on s’ha projectat aquest increment de població són les de Monte-Real, Morredondo, El Vedat, la Marjadella, la Foieta, el Pantà, Monte-Levante, Santo Domingo i el Safranar.

A més a més s’han ratllat com a noves zones de sòl industrial tota la partida de l’Alter Alt, el Rajolar, més pràcticament tota la superfície corresponent a la zona del Mas de Don Pedro. Amb aquesta planificació la zona de polígons es duplicaria, passant de les 87’5 hectàrees contemplades al vigent P.G.O.U a les 162’03 proposades ara pel Psoe de Torrent.

Sobre les noves zones verdes, aquestes apareixen a les actuals cotxeres de Ferrocarrils de la Generalitat, més una xicoteta franja a la Marjadella, atés que a la zona de ponent del Vedat, corresponent al Camí de la Mala Pujada, també s’ha projectat una franja enjardinada, però suposaria envair les zones de secà i els contraforts boscosos del propi Vedat.

Per al portaveu de Compromís per Torrent, Pau Alabajos, el govern de Ros està reproduint el mateix model urbanístic que va provocar la bombolla immobiliària i la posterior crisi econòmica, “sembla que no sàpien fer un altra cosa encara que la realitat tossudament els diga el contrari”, ha declarat Alabajos, emplaçant al Psoe a presentar un projecte urbanístic sostenible i creïble, on la qualitat destaque sobre la quantitat, i on qualsevol increment poblacional tinga la seua previsió en matèria de nou serveis públics dotacionals com centres de salut, escoles, instituts, seguretat, accessos, mobilitat sostenible i transport públic.

Castellano:

Compromís per Torrent califica de “despropósito irreal” el P.G.O.U proyectado por el gobierno de Ros.

Recientemente se ha presentado a los grupos municipales de Torrent el estado actual del nuevo proyecto del Plan General de Ordenación Urbana, encargado a la mercantil IDOM por parte del gobierno socialista de Jesús Ros.

En este documento se plantea la construcción potencial de 9.036 nuevas viviendas con un horizonte de población de 100.000 habitantes para el año 2025. Las partidas o zonas del término municipal donde se ha proyectado este incremento de población son las de Monte-Real, Morredondo, El Vedat, la Marjadella, la Foieta, el Pantano, Monte-Levante, Santo Domingo y el Safranar.

Además se han rayado como nuevas zonas de suelo industrial toda la partida del Alter Alto, el Rajolar, más prácticamente toda la superficie correspondiente a la zona del Mas de Don Pedro. Con esta planificación la zona de polígonos se duplicaría, pasando de las 87’5 hectáreas contempladas al vigente P.G.O.U a las 162’03 propuestas ahora por el PSOE de Torrent.

Sobre las nuevas zonas verdes, estas aparecen en las actuales cocheras de Ferrocarrils de la Generalitat, más una pequeña franja en la Marjadella, dado que en la zona de poniente del Vedat, correspondiente al Cami de la Mala Pujada, también se ha proyectado una franja ajardinada, pero esta supondría invadir las zonas de secano y las estribaciones boscosas del propio Vedat.

Para el portavoz de Compromís per Torrent, Pau Alabajos, el gobierno de Ros está reproduciendo el mismo modelo urbanístico que provocó la burbuja inmobiliaria y la posterior crisis económica, “parece que no sepan hacer otra cosa aunque la realidad tozudamente les diga lo contrario”, ha declarado Alabajos, emplazando al PSOE a presentar un proyecto urbanístico sostenible y creíble, donde la calidad prime sobre la cantidad, y donde cualquier incremento poblacional tenga su previsión en materia de nuevos servicios públicos dotacionales como centros de salud, escuelas, institutos, seguridad, accesos, movilidad sostenible y transporte público.

Arxivat en: Municipal, Temes, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *